zaterdag 25 januari 2014

Het

1e Generatie

- ... is merkwaardig vast te moeten stellen dat de wetenschap zich tot voor kort nauwelijks heeft beziggehouden met het verschijnsel liefde of liefdesrelaties. Toch is dit 'verschijnsel' in het leven van ieder mensen van grote betekenis. In bijna elk liedje op de radio komt wel het woord 'love', 'Liebe', of 'amour' voor. (bron 83)
- ... liefst zou ik zijn hand grijpen, zijn wijsvinger omknakken, en hem vloeren, de klootzak. In plaats daarvan blijf ik onbeweeglijk zitten en zuig mijn longen vol zuurstof in een poging mijn hart tot bedaren te brengen. (bron 62)
- ... maakbare brein. De titel van dit boek suggereert dat je je hersenen kunt vormen; en dat is ook zo. Dit je misschien verbazen want veel mensen denken nog steeds dat ze zelf niet of nauwelijks invloed hebben op de vorm en functie van hun hersenen. (bron 35)
- ... opvoeden van een hoogbegaafd kind is als leven in een attractiepark vol achtbanen. Het ene moment glimlach je. Het volgende moment hap je naar adem. Soms gil je het uit, of je giert van het lachen. Soms kijk je toe in stille verwondering. (bron 3)
- ... verhaal van de blinden en de olifant. Voorbij Ghor was een stad, wiens inwoners allemaal blind waren. Op een dag kwam er een koning met zijn hofhouding en zijn leger naar deze stad en zette daar zijn kamp op. Deze koning bezat een olifant, die hij gebruikte om ontzag af te dwingen bij de mensen. (bron 17)
- ... was nog donker, toen in de vroege morgen van de 22e december 1946 in onze stad, op de eerste verdieping van het huis schilderskade 66, de held van deze geschiedenis, Frits van Egters, ontwaakte. (bron 15)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten