zaterdag 25 januari 2014

Als

1e Generatie

- Als je

- Als de klok twaalf uur sloeg zou het jaar 1901 beginnen en stond men op de drempel der twintigste eeuw. In het fabrieksstadje Aalst kreeg pastoor Adolf Daens een nieuwe hartaanval en kon hij zich niet kandidaat stellen op de verkiezingslijst der demokraten. De socialisten bekommerden zich in hoofdzaak om hun kooperatieve broodbakkerij. De werkloze arbeiders liepen naar het anarchisme over. De bende der 'Zwarte Hand' sloeg toe (bron 85)
- Als Isaac Amin ziet hoe twee mannen met geweren om half een op een warme herfstdag zijn kantoor in Teheran binnen lopen, is zijn eerste gedachte dat hij nu niet kan lunchen met zijn vrouw en dochter zoals hij had beloofd. (bron 78)
- Als klein meisje maakte ik al oorbellen met kraaltjes (bron 56)
- Als Paramaribo aan zijn dag begint, sterft langzaam de kakafonie van blaffende straathonden. De honden zien spoken, had een nachtwaker de vorige avond gezegd toen ik op weg was naar het guesthouse. In de koelte van de morgen doe ik shutters open, twee nog net herkenbare condooms liggen gesmolten op het golfplatendak (bron 47)

Omdat 'Als' als meest populaire in de lijst verscheen, heb ik een als-beginnend boek genomen en daar kwam al snel het Surinaamse Paramaribo in het vizier. Vandaar dit shot van deze hoofdstad in Zuid-Amerika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten