zaterdag 25 januari 2014

Er

1e Generatie

- Er ging geen dag voorbij of de eekhoorn was wel op stap. Hij liet zich 's ochtends uit de beukenboom naar beneden vallen op het mos, of soms van het puntje van een tak in de vijver op de rug van de libel, die hem dan zwijgend naar de kant bracht. (bron 27)
- Er is waarschijnlijk geen genre boeken waarvan het nut zo vaak in twijfel getrokken is als taalgidsen. Menig conferencier heeft op de plank de draak gestoken met de naar mening talrijke nuttelozen zinnen. De gebruiker lijkt er anders over te denken. (bron 10)
- Er schijnen voor ons een gemakkelijke en een moeilijke weg te bestaan. Wanneer ons de keuze wordt gegeven, dan nemen we allemaal de gemakkelijke weg, omdat deze eenvoudig efficiƫnter is. Hij bespaart ons tijd en energie. Als hij te gemakkelijk is dan voelen sommigen van ons zich schuldig. (bron 6)
- Er waart een spook door de westerse wereld - het spook van de religie. Allerwegen verzekert men ons dat ze, na tijden afwezig te zijn geweest, weer onder de mensen van de moderne wereld is teruggekeerd en dat men er goed aan doet serieus rekening te houden met haar aanwezigheid. (bron 13)
- Er was eens een baby nijlpaardje dat Hippo heette. Toen Baby Hippo op een morgen wakker werd, wilde hij graag gaan spelen. Hij had zo'n haast dat hij vergat zijn moeder een kusje te geven. (bron 11)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten