zaterdag 25 januari 2014

De

1e Generatie

- ... bedoeling van dit boekje is om iedereen, die er wat moetie voor wil doen, een handleiding te geven om bij ongevallen en eenvoudige acute ziektes homeopathische geneesmiddelen op een verantwoorde en hoopathische wijze te kiezen en toe te dienen. (bron 32)
- ... crisis die de aarde dreigt te vernietigen is niet alleen sociaal, politiek, economisch en technologisch, ze is in wezen spiritueel. Het is van belang dat de mens haar geschiedenis kent, wordt wel gezegd. Maar de vraag is: wélke geschiedenis? (bron 26)
- ... hersenen sturen het menselijk lichaam aan. Zij verwerken kennis en informatie, regelen de hartslag en ademhaling en geven uiting aan gevoelens. Zij zijn als het ware de centrale computer die lichaam en geest goed laten werken. (bron 51)
- ... kans dat een analfate, die in de jaren zeventig in Soweto opgroeit, op een dag samen met de Zweedse koning en de premier opgesloten zit in een aardappelvrachtwagen, is statistisch gezien een of vijenveertig miljard zevenhonderdzesenzestig miljoen tweehondertwaalfduizendachthonderdtien (bron 41)
- ... meeste mensen ervaren een leven vol mooie en moeilijke momenten. Maar voor velen van ons ligt er, zelfs als we heel vrolijk zijn, angst achter onze vreugde. We zijn bang dat dit moment voorbij zal gaan, dat we niet krijgen wat zwe zo nodig hebben, dat we verliezen waar we van houden... (bron 66)
- ... Zesentwintigste oktober 1949 was een dag zonder opzienbarend nieuws. De heer Clemente Manuel Zabala, hoofdredacteur van de krant waar ik mijn eerste schreden zette als verslaggever, had de ochtendvergadering afgesloten met twee of drie routine suggesties. (bron 20)

1 opmerking:

  1. Op de dag dat ik inspiratie voelde voor een artikel met als titel 'De Plassende Walnoot' ging ik via bol.com op zoek naar een boek over een walnoot, wat leidde tot boek 51 van Froukje Wattel, die meedoet in het mycelium met haar beginzin: "De hersenen sturen het menselijk lichaam aan". Hoeveel generaties zou zij kunnen scheppen?

    BeantwoordenVerwijderen